Translate

Asal kejadian jurnal@blog ini...

Asal kejadian isipati jurnal@blog ini adalah dari http://idanradzi.easyjournal.com tetapi nak jadi ceritera server sana asyik terhalang untuk diakses. Kini 2012 telah padam server Easyjournal ini.

Aku hanya sempat memindahkan sedikit sahaja data ke situs cermin ini. Alahai sedih amat.

Situs ini lebih kepada keterbukaan dalam soal Politik, usah dilabelkan situs haluan kiri atau pro parti mana pun. Pemilik asalnya adalah seorang Penyair nan lebih suka mendalami jiwa rakyat marhaen.

Bantu

Khamis, 15 November 2012

Tips Mudah Merawat KacamataKacamata sangat penting bagi penderita rabun dekat atau jauh. Kerana vital, kacamata harus sentiasa dirawat dan disimpan dengan sebaik-baiknya. Apalagi bagi Anda yang memakai kacamata berjenama dengan harga yang agak mahal, tentunya sayang jika kacamata kesayangan Anda lecet atau kusam.

Agar lebih anggun dan selesa digunakan, simak beberapa tips merawat kacamata berikut ini.

Peganglah kedua belah gagang kacamata pada saat memakai atau melepaskan kacamata. Hal ini untuk menghindari berubahnya setelan kacamata. Bila sedang tidak digunakan, letakkan kacamata dalam posisi terbuka dan letakkan kacamata dalam posisi lensa berada di atas.

Simpan kacamata pada kotak kacamata. Usahakan agar tak menaruh kacamata di dalam saku ataupun tas tanpa perlindungan untuk menghindari hal-hal yang tak diinginkan.

Jangan lupa membersihkan kacamata setelah Anda beraktiviti, apalagi jika selepas berolahraga atau aktiviti lain yang mengeluarkan peluh. Untuk mencucinya, gunakan pembersih khusus kacamata atau air sabun tangan dan bilas dengan air bersih. Keringkan kacamata dengan tisu yang halus atau menggunakan lap khusus kacamata

Tiada ulasan:

Catat Ulasan