sakura>emi@myresipi.com
masakan jepun.nasi berlauk ayam dan telur
Bahan-bahan ( 2org )
2 mangkuk nasi
300gm isi ayam
cendawan, lobak dan kubis
4 biji telur
5 sb syoyu (kicap jepun)
1 sb sos tiram
garam secukup rasa
1/2 labu bawang
Cara-cara
1. Ayam digoreng seketika dan asingkan.
2. Tumis bawangdan masukkan syoyu dan sos tiram. Masukkan sayur2 masak seketika. Sementara itu pukul telur.
3. Masukkan ayam tadi dan garam, gaul rata. Masukkan telur dan biakan hanya separuh masak.
4. Tuang lauk ke atas nasi panas dan sedia untuk dimakan
masakan jepun.nasi berlauk ayam dan telur
Bahan-bahan ( 2org )
2 mangkuk nasi
300gm isi ayam
cendawan, lobak dan kubis
4 biji telur
5 sb syoyu (kicap jepun)
1 sb sos tiram
garam secukup rasa
1/2 labu bawang
Cara-cara
1. Ayam digoreng seketika dan asingkan.
2. Tumis bawangdan masukkan syoyu dan sos tiram. Masukkan sayur2 masak seketika. Sementara itu pukul telur.
3. Masukkan ayam tadi dan garam, gaul rata. Masukkan telur dan biakan hanya separuh masak.
4. Tuang lauk ke atas nasi panas dan sedia untuk dimakan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan