Translate

Asal kejadian jurnal@blog ini...

Asal kejadian isipati jurnal@blog ini adalah dari http://idanradzi.easyjournal.com tetapi nak jadi ceritera server sana asyik terhalang untuk diakses. Kini 2012 telah padam server Easyjournal ini.

Aku hanya sempat memindahkan sedikit sahaja data ke situs cermin ini. Alahai sedih amat.

Situs ini lebih kepada keterbukaan dalam soal Politik, usah dilabelkan situs haluan kiri atau pro parti mana pun. Pemilik asalnya adalah seorang Penyair nan lebih suka mendalami jiwa rakyat marhaen.

Bantu

Khamis, 12 Ogos 2004

GH KL 3 (Siri Famili)


Tak sangka pula tiba-tiba malam tadi aku dikejutkan dengan berita abgku nan sulung (Yot) terlantar di hospital dah dua hari. GH KL tak macam dulunya, mungkin kerana kawalan nan ketat malam-malam suasana di luar sana amat sunyi. Aku tiba di sana dalam sekitar 2 pagi, disambut oleh abg iparku bersama Kak Nomi dan seorang cahayamatanya, Nizam.

2:15 pagi Tingkat 4 Wad18 katil 10, Yot tengah lena tidur, kata jururawat dia baru saja tidur, seharian Yot di wat kecemasan lantaran serangan darah tinggi, kata akak muda iparku (Yong Zaabah) hanya petang tadi dia baru boleh menggerak-gerakkan tangannya. Keadaannya memang agak kritikal.

Usia Yot kekinian sudahpun menjangkau 50an. Memang Yot mewarisi sakit ayahda, iaitu Diabetes. Mungkin lantaran sakit itu Yot tiba-tina strok. Katanya dia pengsan di sekitar Daya Bumi. Yot berkerja di Pejabat Pos Besar. Bahagian Bungkusan. Kini bahagian Yot kerja telah bertukar di KLIA. Jadi dari Daya Bumi KL. ada bas yang mengangkut Yot ke KLIA. Aku pernah sekali sampai pejabat Yot di KLIA itu memang jauh dari kesibukan kota. Agak terpencil.

Mungkin sebelum menunggu bas itu Yot berjalan-jalan di sekitar Daya Bumi. Dengannya tengahhari semalam di didapati pengsan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan